webJobs Copyright 2008, Web Scribble Solutions, Inc. All Rights Reserved. webJobs: Job board software Job board software Job script

Promoot jezelf!

De meeste mensen houden er niet zo van, maar wie het wil maken aan de top zal voor zichzelf op moeten komen. Promoot jezelf, maar doe het subtiel.

 

Angst

 

Een elleboogstootje op zijn tijd hoort erbij, maar zorg er wel voor dat je dit buiten beeld doet. Manipuleer je collega’s door in te spelen op hun angst, bijvoorbeeld voor statusverlies. Wees extravert en handig in sociale relaties, en laat je eigen angst niet zien.

 

Ontspanning

 

Wanneer je bij iemand iets wilt bereiken, moet je ervoor zorgen dat deze persoon zich ontspant. Of je iemand overtuigt van jouw kunnen hangt niet alleen van jou af, maar ook van de ander: zorg dat ze het je gunnen. Daarvoor moet de ander zich ontspannen voelen in jouw bijzijn. Dit kan op drie manieren: door als een autoriteit over te komen, als een vriend of als een voorbeeld.

 

Don’t try too hard

 

Natuurlijk mag je laten zien dat je verder wilt komen, maar zorg dat je geen wannabe wordt. Wees relaxed en zorg dat je niet krampachtig overkomt. Praat niet teveel over jezelf, maar juist over anderen, anders vinden mensen je al gauw irritant. En blijf eerlijk: wanneer je jezelf beter voordoet dan je bent, loop je het risico dat je niet aan de verwachtingen kunt voldoen. En dat is natuurlijk echt killing voor je carrière.